Dekorationsmaler Niels Jongdahl

Dekorationsmaler Niels Jongdahl

Evaluering af Foredraget i Slagelse den 10 februar 2011

Farvernes universPosted by niels jongdahl Sat, February 12, 2011 14:46:21

Foredragsevaluering Slagelse Malerlaug den 10. Februar 2011.

Først en kæmpe stor TAK til Oldermanden Jette Andersen som arrangerede alt omkring foredraget Farvernes Univers. Uden hende var det aldrig blevet til noget og som det forhåbentlig fremgår af denne evaluering, så fik deltagerne en udbytte- og lærerig dag.

Der deltog 36 malere til foredraget som var opdelt i 4 afsnit af 1 times varighed.

34 udfyldte det skriftlige evalueringsskemas 7 spørgsmål.

Tak for besvarelserne som jeg har lavet en lettere forenklet sammenskrivning af:

Sprørgsmål 1

Hvis du skal give hele foredraget en samlet % sats fra 0 til 100 i tilfredshed, hvilken vil du så give Farvernes Univers?

Mere end halvdelen satte en bolle ved 90 % mærket. En enkelt var nede på 55 % og 4 var oppe på 100 %. Alle procentsatser lagt sammen og divideret med deltagerantal gav:

en samlet tilfredshedsprocent på: 87,5 %.

Udvalgte kommentarer fra deltagerne til hvorfor de valgte deres % sats:

”super godt foredrag!” – ”lærerigt med mange ting jeg ikke vidste før nu” – generelt godt, men mere praktik for det var meget stillesiddende” – ” inspirerende, opfriskende og lysets virkning på en ny måde” – jeg blev både oplyst og delagtiggjort” – ”rigtig godt foredrag men historik delen blev lidt tung” – ”meget omfangsrigt!” – ”en ny farveverden er opstået!” – ”manglede en decideret facitliste” – ”god historie, vel rundt i emnet og mange Aha oplevelser” – ”meget interessant, der var dog noget jeg vidste, men det blev det faktisk bedre af!” – ”rigtig godt indblik i farvesammensætning og øjets og hjernens funktion” – ”engageret foredragsholder der brænder for faget med en smittende ”kom nu i gang med farverne” virkning og fagligt dygtig” – ”godt med alle øvelserne, men dog lidt langt” – ”lærerigt, interessant og vil gerne lære mere om historien” – ”fik fat i mange ting jeg kan bruge senere i livet” – ”superspændende, men det var forstyrrende at der blev sendt ting rundt og der skulle udfyldes undersøgelser, samtidig med at der blev fortalt fra podiet” – ”rigtig positivt” – ”fik et solidt og godt indblik i farvernes univers”.

Spørgsmål 2

Hvad synes du om foredragets struktur og forløb? Sæt kryds ved udsagnene:

Udmærket – god – acceptabel – dårlig – skidt

Af de 33 der svarede på dette spørgsmål fordelte svarene sig på følgende måde:

20 satte kryds ved udmærket

13 satte kryds ved god

Ingen skrev kommentarer til dette spørgsmål.

Spørgsmål 3

Fik du afdækket området Farvernes Univers?

Udvalgte kommentarer fra deltagerne:

”meget fint” – ”ja og nej, det var meget informerende. Føler der kunne være mere, men ved ikke hvad?” – ”meget og det gav god mening” – ”ja, og endda oplyst om mere end jeg regnede med” – ”manglede lidt mere om psykologi og om øst, vest, syd og nord vendte rum og hvilke farver der er gode til hvor” – ”mange interessante facetter” – ”masser af JA” – og ”i den grad”.

Spørgsmål 4

Var der noget der var rigtig godt eller rigtig dårligt ved foredraget?

Udvalgte kommentarer fra deltagerne:

”fin indlevelse af foredragsholder” – ”forsøgene var sjove. Foredraget var spændende og hyggeligt hele vejen igennem” – ”det med pladerne man skulle kigge længe på og at de så skiftede farve var smadder godt og interessant” – ”eksperimenterne var rigtig gode” – ”diasshowet var lidt langt især det om vejrkortet” – ”forsøget med væskerne var rigtigt godt” – ”godt at man selv skal foretage sig spændende ting, da tiden nemt kan smutte” – ”rigtig mange gode illustrationer, forsøg og fremvisninger” – ”Alt var godt!” – ”det med lyset var rigtig godt” – ”jeg lærte meget om mig selv” – Niels, du er god til at man bliver rigtig interesseret” – ”rigtigt godt det med farvelærens oprindelse” – ”super godt det med at vi deltagere skal være med” – ”fantastisk energi fra foredragsholder” – ”godt det med historien og viden om farver og hvem der har lavet hvad” – ”det var spændende at skulle udtrykke de følelser som farverne giver. Hvad man følte, tænkte og hvordan man reagerede” – ”jeg kunne rigtig godt lide at mine øjne blev snydt!” – ”kompendiet og materialerne er kanon og det var fint det med før og efter billeder i diasshowet” – ”foredragsholder var virkelig godt forberedt til ”dagens dont”. En sand fornøjelse!”.

Spørgsmål 5

Fik du noget med som du kan/vil bruge i dit fremtidige arbejde?

Udvalgte kommentarer fra deltagerne:

”farvernes indvirkning på mennesker” – ”farvesammensætning med varme og kolde farver” – ”farvelegemet var sjovt, det kan vi helt sikkert få glæde af i fremtiden” – ”håber at have det med i baghovedet, men hverdagen er desværre meget sort/hvid” – ”har fået et godt indblik i hvordan farver kan tilpasses eksisterende forhold” – ”det med farver der helbreder” – ”gode billedoplevelser som kan bruges i undervisningen af visuelle elever” – ”viden om farver og deres sammensætning” – ”historisk farvesammensætning” – ”fik et helt andet syn på farver” – ”det kan både bruges indenfor malerfaget men også indenfor det pædagogiske område” – ”det med harmoniske farvesammensætninger og modsatte farver” – ”er blevet meget klogere på farver i det hele taget – Positivt!” – ”at sætte farver sammen både nye og gamle. Hvordan farverne ser ud når man virkelig tænker efter og ser sig om” – ”farvelegemet, helt klart” – ”den psykologiske virkning farverne har og hvilken virkning kunden kan lide eller ønsker”.

Spørgsmål 6

Var der noget du manglede som burde være med?

Kun en svarede på dette spørgsmål:

”lidt mere psykologi” –

Spørgsmål 7

Øvrige forhold og kommentarer til foredraget?

Udvalgte kommentarer fra deltagerne:

”godt foredrag, men måske ligge de praktiske øvelser lige efter frokost, i stedet for i slutningen af foredraget” – ”Foredragsholder var hyggelig at høre på, sjov og en der var i stand til at være spændende hele vejen igennem” – ”tiden gik hurtigt og der var for lidt tid til at blande farverne til sidst” – ”Niels var god til at holde os vågne i et godt forløb med god action” – ”foredragsholder er meget medlevende” – ”foredragsholder har en god passion og var god til at holde fast” – ”glad for at jeg tog med til foredraget” – ”elsker gode historier så kan kun sige GODT!” – ”en godt tilrettelagt og lærerig dag hvor forplejningen var et stort plus”.

  • Comments(2)//blog.nielsjongdahl.dk/#post2